Negenendertig van Gogh monumenten

In de vele brieven die Vincent van Gogh aan zijn dierbaren schreef, speelt reizen een grote rol. In Brabant zetten verschillende plekken de inspirerende toon voor latere meesterwerken. Negenendertig van die plekken voldoen aan de criteria om een Van Gogh Monument te zijn. Nog even los van al die plaatsen die Vincent bezocht in Nederland, Engeland, België en Frankrijk.

Persoonlijke passie wordt uniek product

Tomas Snels houdt van racefietsen. En Tomas heeft iets met Van Gogh (welke Brabander niet). Hij combineerde deze passies in het ontwerp van een unieke Van Gogh racefiets. Toen hij Jim en Ted Cranen van Unlimited Colors ontmoette, kreeg het plan vleugels. Ze ontwikkelden de Vincent Van Gogh Giant Aero Road Bike – en de Van Gogh Sites Foundation, Giant Benelux en Giant Wordwide sloten meteen aan.

Tomas en Unlimited Colors produceren de fietsen op aanvraag. Iedere fiets is uniek door de Vincent van Gogh Zonnebloemen op het frame. Kopers krijgen de fiets met een uniek volgnummer, een muurbeugel en een vloerstatief. Vanzelfsprekend voldoet de fiets aan alle verwachtingen van een professionele Aero Road Bike.

Versnellen door samenwerken

Tomas presenteerde het prototype aan Giant Benelux en de Van Gogh Sites Foundation. Na enthousiast ontvangst spraken de partijen het volgende af: van elke verkoop gaat een deel naar de Van Gogh Sites Foundation, zo draagt elke fiets een beetje bij aan het behoud van de Van Gogh Monumenten in Brabant.

Niet lang daarna was de lancering tijdens het criterium in Etten-Leur een geweldig event. Inmiddels is de fiets een wereldwijd bekend geraakt dankzij publicaties in meerdere magazine’s, fietsplatforms, kranten en tijdschriften. De eenmalige productie van een TCR-model met zonnebloemen, speciaal voor Tom Dumoulin, zorgde voor extra aandacht.

FOTO GALLERIJ

DISCIPLINES

Tomas houdt van het ontwikkelen van ideeën en concepten en om deze vervolgens te concretiseren. Met de ontwikkeling van de Van Gogh racefiets die wereldwijd verkocht wordt, vloeien vier elementen van passie samen; kunst, cultuur, techniek en sport.

Het idee om een unieke Van Gogh fiets te ontwikkelen, speelde al langer door het hoofd van Tomas. Schetsen, visuals in combinatie met de verhaallijn vormden de basis in ontwikkeling van het idee.

Het idee vormt de basis. Daarin komen de ingrediënten samen die vertaald worden naar vormgeving van het product (de fiets), de visual style en marketing en communicatie uitingen.

De ontwikkeling van een uniek en ondrscheidend product, zorgt voor een enorme spin off aan media aandacht. Verschillende kanalen (online en offline) in zowel binnen- als het buitenland hebben erover gepubliceerd.

De unieke van Gogh racefiets wordt op events in binnen- en buitenland gepresenteerd. Onder andere in Duitsland, Nederland, Verenigde Emigraten.

De ontwikkeling van een dergelijk hoogwaardig product is alleen mogelijk in samenwerking met partners die een gelijke ambitie uitstralen en een kwaliteitsniveau hanteren. In ontwikkeling van de Vincent van Gogh giant Aero Road Bike is Unlimited Colors de specialist op het gebied van de realisatie van het design op de fiets. Giant Benelux is de partner in ontwikkeling en levering van de racefiets. En de Van Gogh Heritage Sites is de kennis- en netwerkpartner en waar tevens bij verkoop van de unieke fiets een bijdrage aan geleverd wordt voor behoudt van de Van Gogh Monumenten in Brabant.

Vanaf mijn kinderjaren kijk ik al naar het werk van Vincent van Gogh. Vol verwondering en genieten doe ik nog steeds als ik zijn werk voorbij zie komen. Wat een kwaliteit. Wat een meesterwerken.

Tomas Snels

Art Director, Tomas Concept + Creation

GESCHIEDENIS IN BEELD

Onstaan van het oorspronkelijk idee

Het idee om tot ontwikkeling van een unieke Vincent van Gogh racefiets te komen, ontstond enkele jaren geleden. In deze video is de onstaansgeschiedenis op een illustratieve manier in beeld gebracht.

Meer info

TOM DUMOULIN & SUNFLOWER TCR

Unieke TCR met Van Goghs zonnebloemen

Als blijk van waardering en de mooie samenwerking van vele jaren, maar ook als huwelijksgeschenk, wilde Giant Tom Dumoulin iets speciaals aanbieden. Al snel ontstond het idee om een speciale editie van de Vincent van Gogh fiets te ontwikkelen op basis van het model waar Tom wereldberoemde overwinningen behaalde; de GIANT TCR.

COCREATIE PARTNERS

BROCHURE

Brochure

Download hier de productbrochure met een beknopte samenvatting van de unieke fiets en de bijhorende specificaties die van toepassing waren gedurende de lancering.

Meer informatie

Geïnteresseerd in de unieke gelimiteerde Van Gogh Aero Road Bike? Neem dan vrijblijvend contact op met Tomas Snels voor meer informatie.