Vernieuwd vanuit ervaring

Joanknecht is, onder familiebedrijven, een begrip in Eindhoven. Decennia lang begeleidt en ondersteunt het accountancybureau familiebedrijven en de ondernemers die er leiding aan geven. Met inmiddels honderdvijfentwintig medewerkers blijft Joanknecht innoveren, in de pas met maatschappelijke en technische ontwikkelingen.

Partnerschap in strategie en creatie (sinds 2017)

In dat proces luidt Joanknecht een nieuwe fase in en neemt processen, aanpak en profilering flink onder de loep. We schuiven aan om de propositie te verscherpen en strategie te ontwikkelen voor de inrichting van marketing en communicatie. Dat start met een naamswijziging en re-design van de huisstijl met een beeldtaal die in alle uitingen gebruikt kan worden. We ontwikkelen een nieuwe pay-off: Samen maken we toekomst.

Kern van de communicatie is veelzijdigheid en beweegbaarheid. Niets is statisch, alles is in hoge mate aanpasbaar en door constant aansluiting te houden met de mensen van Joanknecht is de communicatie naar visueel fris inhoudelijk altijd scherp.

DISCIPLINES

Joanknecht maakt de ondernemer én diens onderneming beter in elke levens- en ondernemersfase. Tomas Concept + Creation ondersteunt, in nauwe samenwerking met het marketing en communicatieteam vaJoanknecht en het team van Graficonnect, in aanscherping van de propositie en uitwerking van de marketing en communicatie. Onderstaand enkele disciplines met een korte toelichting van de activiteiten, geleverd door Tomas.

Een gedegen onderzoek, verschillende gesprekken met collega’s binnen de organisatie, en veelvuldig overleg met het marketing en communicatie team, hebben de input geleverd om tot aanscherping van de propositie te komen.

Samen met de vernieuwde propositie is ook de naam en pay off van de organisatie onder de loep genomen. Joanknecht & Van Zelst is kort en krachtig Joanknecht geworden, met als pay off ‘Samen maken we toekomst’.

Een nieuwe naam en een nieuwe pay off vereist ook een frisse kijk op de gehele vormgeving van de uitingen van Joanknecht.  Tomas werkte een geheel nieuwe visual style uit, die door de gezamenlijke partner Graficonnect tot concrete middelen is uitgewerkt.

In uitwerking van de communicatiemix bij Joanknecht worden specifieke thema’s uitgelicht. Een landingspage, mailings, visuals en andere middelen worden uitgewerkt op de thema’s sterk neer te zetten. In concept worden de thema’s door Tomas Concept + Creation uitgewerkt, waarna ze intern of met partners tot stand komen.

Joanknecht denkt proactief vooruit. Dat doen ze al sinds 1948. Veranderen met de wereld om hen heen, met behoud van de kernwaarden, is Joanknecht eigen. Een bijdrage mogen leveren in uitwerking en ondersteuning van de marketing en communicatie voor Joanknecht is uitdagend en dankbaar.

Tomas Snels

Art Director, Tomas Concept + Creation

PROPOSITIE & CORPORATE STYLE

PARTNER IN REALISATIE