Brabant en Van Gogh

Vincent van Gogh (geboren in Zundert, Noord-Brabant, 1853) woonde in zijn jeugd in verschillende Brabantse dorpen. Zijn werk inspireert miljoenen; mensen die geraakt zijn werk en meer van hem willen weten – bijvoorbeeld over zijn jeugd. Brabant is trots Vincent’s geboortegrond en blijvende bron van inspiratie te zijn. Wat Vincent in Brabant zag is nog steeds te zien.

Samen het verhaal compleet maken

Vandaar dat Brabant zich hardmaakt voor het Brabant van Van Gogh. Door monumenten met zorg te beheren, belangrijke locaties te behouden en te blijven onderzoeken. Vincent’s leven in Brabant bloeit nu voller en completer, zowel nationaal als internationaal. Naast overheden neemt ook ondernemend Brabant haar verantwoordelijkheid met nieuwe initiatieven, samenwerkingsvormen en concepten.

Van Gogh Sites Foundation zet zich in voor het behoud van de monumenten en geeft invulling aan het beleid rondom Vincent van Gogh in Brabant. Van Gogh Brabant is het label gericht op de consumenten communicatie. VisitBrabant faciliteert bij de operationele uitrol van het beleid. En wij ondersteunen VisitBrabant daarbij.

Strak, overtuigend en inspirerend

Onze rol is divers – we schuiven aan bij de strategie voor de uitvoering van beleid, ontwikkelen concepten voor concrete projecten, pakken de communicatie op voor anderen en verzorgen in veel gevallen de creatieve uitvoering. Deelnemende partijen waarderen hoe helder en duidelijk de communicatie blijft in een netwerk van betrokken organisaties en belanghebbenden.

VAN GOGH MONUMENTEN IN BRABANT

Van Gogh Monumenten in Brabant

Er zijn maar liefst 39 locaties in Brabant die gekenmerkt kunnen worden als een Van Gogh Monument. Een boekwerk, voorzien van inhoudelijke kenmerken van de betreffende locaties en een overzichts regiokaart geeft inzicht in het totale aanbod.

Bekijk het bladerbare boek in Issuu.

DISCIPLINES

In samenwerking met het team van Van Gogh Sites Foundation werkt Tomas Concept + Creation aan de diverse Van Gogh uitingen. Onderstaand een toelichting op de geleverde expertise van Tomas Concept + Creation.

De Van Gogh Sites Foundation is een dynamische organisatie die continu in beweging is om het cultureel erfgoed van Vincent Van Gogh in Brabant internationaal op de kaart te zetten. Tomas Concept + Creation ondersteunt de organisatie in ontwikkeling van de visuele uitingen. Zowel 2d als 3d, en zowel online als offline.

De huisstijl wordt bewaakt en consistent doorgevoerd in alle denkbare uitingen. Design gaat samen met uitvoering en begeleiding van de te ontwikkelde onderdelen.

De kennisoverdracht en bewustwording van ons cultureel erfgoed van Vincent in Brabant  vindt veelal plaats door middel van events. De design style en doorvertaling in uitnodigingen, e-mailers, decor en beeldschermweergave wordt ondersteund door Tomas Concept + Creation.

De huisstijl van de stichting, in samenhang met de betrokken erfgoed locaties, wordt centraal door het team van VisitBrabant en de Van Gogh Sites Foundation bewaakt. Tomas Concept + Creation werkt samen en mee met het team, aan de optimalisatie van de identiteit van de verschillende labels.

We mogen trots zijn dat één van de grootste kunstenaars ter wereld, geboren en getogen Brabander is. Je fietst en wandel in Brabant in de voetsporen van Vincent Van Gogh. Een bijdrage mogen leveren aan het vertellen van dit verhaal is dan ook prachtig om te doen!

Tomas Snels

Art Director, Tomas Concept + Creation

CORPORATE IDENTITY

JAAROVERZICHT

Van Gogh Sites Foundation Jaarverslag

Het jaarverslag van 2018 geeft een mooi en compleet overzicht van de gedane acitiviteiten door door de Van Gogh Sites Foundation.

Bekijk het document in Issuu.

VAN GOGH FIETSROUTES IN BRABANT