Fine NFT’s Van Gogh Monumenten

Van Gogh Sites Foundation biedt vanaf september 2022 NFT’s aan. NFT staat voor Non Fungible Token. Een NFT is een certificaat waarmee de koper eigenaar wordt van een uniek digitaal object. NFT’s worden vaak gebruikt voor digitale kunst. De digitale code van het object wordt opgeslagen in een blockchain en de NFT wordt verhandeld. De NFT’s zijn een initiatief van Appreciator.io, Van Gogh Brabant en Tomas Concept + Creation.
.

NFT’s verbonden aan Van Gogh Monumenten

De nieuwe NFT’s zijn verbonden aan de Brabantse Van Gogh Monumenten. Ze vergroten de bekendheid van het erfgoed in Azië en vormen een nieuwe financieringsbron voor het behoud ervan. De ontwikkelaars hebben bij een selectie Van Gogh Monumenten unieke digitale inhoud gecreëerd op basis van een boomblad van de locatie. Het blad staat voor de geboortegrond van Vincent en is een teken van zijn korte kunstenaarsleven en de invloeden van de natuur die hem zijn hele carrière bij zouden blijven. Het bijzondere van deze NFT is dat het boomblad gedigitaliseerd is en vervolgens in een limited edition als 3D geprinte versie verkocht wordt. Van het hele maakproces wordt per locatie een kleine documentaire gemaakt. Fine NFT’s worden op appriciator.io aangeboden. Met de aanschaf wordt de koper certificaathouder van een aandeel van de Van Gogh Sites NV die in Brabant investeert in het Van Gogh erfgoed.

De NFT’s worden in verschillende edities uitgebracht, variërend in prijs van bedragen rond 750 USD tot 10.000 USD. De luxe editie combineert het digitale object met een 3D geprint blad in een bijzondere presentatie.

De Fine NFT is bedacht door Emily Cheung, CEO van Appreciator.io, en ontstaan vanuit een Chinees-Europees cultuurprogramma gericht op kennismaking en uitwisseling. De Fine NFT bereikt een jonge Aziatische doelgroep voor wie Europees cultureel erfgoed normaliter buiten het aandachtsgebied blijft. Appreciator.io (Shanghai) ontwikkelde ‘Fine NFT’s Van Gogh Monumenten’ samen met Tomas Concept + Creation (‘s-Hertogenbosch) en de Van Gogh Sites Foundation (Oisterwijk). Na lancering in Azië, zullen Fine NFTs ook in Europa en de Verenigde Staten worden geïntroduceerd.

Kijk op appreciator.io of vangoghsites.com/nft voor meer informatie.

DISCIPLINES

In samenwerking met Van Gogh Sites Foundation en Appreciator.io heeft Tomas Concept + Creation de Van Gogh Fine Art NFT’s ontwikkeld. Onderstaand een toelichting op de geleverde expertise van Tomas Concept + Creation.

Na een gezamenlijke brainstorm is Tomas aan de slag gegaan met uitwerking van een eerste concept. De uitwerking is gepresenteerd aan de stakeholders in het project en diende als basisdocument voor de verdere realisatie.

Op basis van het concept zijn de basiscomponenten van het idee vormgegeven en in detail verder uitgewerkt.

Met het idee en de vormgevingscomponenten als leidraad zijn de diverse onderdelen binnen de campagne en het programma onder art direction en met behulp van een samengesteld team vormgegeven.

De uitwerking van de campagne en onderdelen vereiste een grote mate van expertise. Hiervoor zijn teamleden met de benodigde competenties geselecteerd en begeleid in het maakproces.

De executie van de campagne en de benodigde items zijn begeleid inn productie en realisatie voor levering tijdens de kick off in Hong Kong.

Met trots kijk ik terug op realisatie van de eerste Vincent Van Gogh NFT’s die gekoppeld zijn aan cultureel erfgoed in Brabant.

Tomas Snels

Art Director, Tomas Concept + Creation

BUNDEL MET 75 LEVENSVERANDERENDE OORLOGSVERHALEN

REALISATIE IN SAMENWERKING MET