75 jaar, 75 verhalen

Stichting Crossroads Brabant ’40-’45 zet zich in om in 2019 en 2020 onze vrijheid te vieren die we sinds 1945 koesteren. Een cultureel programma zet het thema ’75 jaar vrijheid in Brabant’ op de kaart. 75 verhalen uit Brabant tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor ieder jaar in vrijheid één. De verhalen zijn uitgangspunt van het programma en worden op allerlei manieren verteld onder de titel ‘Brabant Remembers, 75 personal life changing war stories’.

Samen vertellen over vrijheid

Het thema Vrijheid is belangrijk in de agenda van ons kabinet; het krijgt landelijk en provinciaal extra aandacht. In samenwerking met prominente Brabantse oorlogsgerelateerde locaties (zoals Oorlogsmuseum Overloon, Nationaal Monument Kamp Vught en Museum Bevrijdende Vleugels), de provincie Noord Brabant, Europe Remembers en het vfonds geeft Stichting Crossroads het programma vorm richting diverse doelgroepen in binnen- en buitenland.

Internationale uitstraling, lokale impact

Het is een meerjarenproject dat door verschillende activiteiten met een grote diversiteit een brede doelgroep bereikt. De communicatie richt zich op de lokale initiatieven . Stichting Crossroads werkt in de uitvoering samen met VisitBrabant. In nauwe samenwerking met alle betrokken teamleden van VisitBrabant werken we aan alle soorten marketing en communicatiemiddelen met betrekking tot het programma.

DISCIPLINES

In opdracht van VisitBrabant en Stichting Crossroads ’40-’45, en in samenwerking met het betrokken team werkt Tomas Concept + Creation intensief samen aan de Brabant Remembers campagne. Onderstaand een toelichting op de geleverde expertise van Tomas Concept + Creation.

In aanloop van de campagne heeft Tomas Concept + Creation de basis gelegd in uitwerking van de campagne vormgeving. Door middel van een brand book zijn de uitgangspunten in vormgeving en stijlelementen vastgelegd. Gedurende de campagne zijn verdere uitingen door Tomas vormgegeven of is het tot stand gekomen onder art direction.

De gevoegde campagne is dynamisch van opzet en in structuur. Dat vereist inbreng van ideeën, anticiperend op de voortgaande ontwikkelingen. Tomas Concept + Creation werkt mee of dient als sparing partner op basis van de wensen die gedurende de campagne ontstaan.

Centraal in de Brabant Remembers campagne staan 75 persoonlijke levensveranderende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. De verhalen zijn samengevat in een omvangrijk boek, vormgegeven door Tomas Concept + Creation.

De Brabant Remembers campaign bestaat uit een grote diversiteit van activiteiten en evenementen. Ondersteunend hieraan worden er media campagnes door Tomas vormgegeven voor zowel online als offline uitingen.

Ieder event dat onderdeel vormt binnen de campagne van Brabant Remembers, heeft specifieke uitingen nodig. De benodigde uitingen worden vormgeven volgens de basis stijl elementen van de campagne.

Met gepaste trots kijk ik naar het boek met 75 persoonlijke levensveranderende verhalen. En waarvan ik één verhaal heb mogen leveren dat is opgenomen in deze bundel.

Tomas Snels

Art Director, Tomas Concept + Creation

PARTNERS VAN BRABANT REMEMBERS