VisitBrabant

Zuiderwaterlinie wandelpad

Zuiderlinie Noord-Brabant

De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste én meest gebruikte van alle Nederlandse waterlinies. Helemaal van Bergen op Zoom tot Grave. Een unieke ketting van 11 Brabantse vestingsteden en hun ommeland, verbonden door het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met het water.

Waar vroeger de soldaten aan de grens stonden, vind je nu Brabantse gezelligheid tegen het decor van een rijke geschiedenis. Geniet van de gezellige historische vestingsteden, bezoek de stoere forten of ontspan in de bijzondere natuur.

Het Zuiderwaterlinie wandelpad is uitgezet over het Brabantse wandelknooppuntensysteem. De wandelroute is herkenbaar aan de groen-met-gele bewegwijzering met het Zuiderwaterlinie-symbool.

De totale lengte van het wandelpad in Brabant is 290 kilometer, maar je kunt er ook voor kiezen om kortere deelroutes te wandelen. De wandelmap is hier te bestellen.

GALLERY

DISCIPLINES

In samenwerking met het team van VisitBrabant Routebureau ontwikkelde Tomas het concept van de routebinder. Een praktisch handzame binder met een 2-rings mechaniek, voorzien van een drieluik binnenwerk met informatie en routekaarten.

Informatie en basis ingrediënten werden aangeleverd. Tomas ontwierp de binder en het complete binnenwerk en zorgde voor de drukklare productiebestanden voor realisatie van de binders.