Oorlogsmuseum Overloon

Unieke fietsbrug door museum

Overzicht op de collectie

In Oorlogsmuseum Overloon is een unieke fietsbrug ontwikkeld die wereldwijd de aandacht trekt. Het museum ligt in een natuurgebied waar veel fietsroutes zijn aangelegd. Het is nu mogelijk om via de bestaande fietsroute ook door het museum te fietsen. Een unieke ervaring die recreatieve, sportieve en culturele bezoekers op deze manier kennis laten maken met het museum. Door over de speciale fietsbrug door het museum te fietsen krijgt de bezoeker een idee wat er te zien is in het museum. De doorgang is vrij toegankelijk.

 

GALLERY

DISCIPLINES

Met aangereikte technische tekeningen, locatiebezoek en een uitvoerige briefing als startpunt is de visualisatie van de fietsbrug tot stand gekomen. Schetsen, kleurkeuze, materialisatie en design elementen zijn ontworpen en bepaald om vervolgens toe te passen in een compleet gemodelleerde omgeving. Van de digitale maquette zijn stills en renderingen gemaakt die ingezet konden worden op verschillende manieren en momenten in de communicatie rondom het project.
Na het modelleren van de digitale maquette volgt het genereren van content voor toepassing in diverse communicatie kanalen. Video’s, stills. Bij daglicht, avondsetting, nacht. Alle mogelijkheden zijn denkbaar om het conceptueel gedachtegoed en het ontwerp overdrachtelijk te maken.