Nationaal Monument Kamp Vught

Herdenking 4 mei 2020

Herdenken is nadenken

De maatregelen die voortkomen uit het pakket dat de overheid heeft ingesteld vanwege het Coronavirus zijn ook gedurende de herdenking op 4 mei 2020 van toepassing. Hierdoor wordt iedereen gedwongen op aangepaste wijze stil te staan bij hen die streden voor onze vrijheid of slachtoffer waren in de Tweede Wereldoorlog.

Ook Nationaal Monument Kamp Vught heeft een eigen herdenkingsprogramma ontwikkeld. Door middel van een raamposter, verspreid in de lokale krant ‘Het Klaverblad‘, wordt verzocht uiting te geven aan de herdenking op 4 mei. Het thema ‘Herdenken is nadenken’ staat centraal in deze poster uiting en tevens ook op de social media uitingen. Een speciale televisie uitzending van Omroep Brabant op verschillende momenten op de dag (op 4 mei), brengt de herdenkingsceremonie naar de mensen in de huiskamer.

Herdenken is Nadenken

We herdenken dit jaar op 4 mei op een aangepaste wijze de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en met name de slachtoffers van Kamp Vught. Dit doen we onder andere door een speciale herdenkingsuitzending op Omroep Brabant en met deze poster. Hang deze poster achter je raam en geef uiting aan je wens om je gedachten te spiegelen met anderen, want ’herdenken is nadenken’.

 

GALLERY

DISCIPLINES

Op verzoek van Nationaal Monument Kamp Vught werd het thema ‘Herdenken is nadenken’ vorm gegeven voor een herdenkingsposter. Bij het herdenken op 4 mei herdenken we onze slachtoffers uit de Tweede Wereld Oorlog. We spiegelen onze gedachten om bewust te blijven wat vrijheid betekent en wat er nodig is om dit te behouden. Deze gedachtegang vormt het uitgangspunt voor de typografische conceptuele uitwerking.

Het gedachtegoed ‘Herdenken is nadenken’ is vormgegeven in een posteruiting, en doorvertaald naar social media uitingen. Door middel van animatietechnieken en een audiofragment van het lied “Daarom zijn we vrij’ van Stef Bos, zijn de social media uitingen versterkt.