Millux, leading in micro-precision laser processing

Visuele identiteit

Precisielaserbewerking voor industriële toepassingen

Millux werd in 1988 opgericht. De afgelopen jaren is het bedrijf blijven innoveren en investeren in de nieuwste lasertechnieken. Daardoor is Millux uitgegroeid tot een toonaangevende speler op het gebied van laserboren, lasergraveren, lasersnijden, laserlassen en laser-micromachining.

Sinds mei 2017 maakt het bedrijf deel uit van Veco Precision. Veco Precision is een technologiehuis dat naast Millux bestaat uit Veco en Tecan. Deze organisaties zijn gevestigd in Eerbeek en Dorset (UK). Deze bedrijven bundelen hun krachten als toonaangevende micro-precisie producenten op basis van de technologieën elektroformeren, etsen en laseren.

Samen produceren ze precisieonderdelen voor machines in verschillende sectoren, zoals inkjetprinters, halfgeleiders, de gezondheidszorg, voeding en de automobielindustrie.

 

Een nieuwe naam, een nieuwe identiteit

In navolging van de organisatorische veranderingen is er een nieuwe naam en bijpassende identiteit ontwikkeld en gelanceerd. De naam Millux komt van het Engelse milling (frezen) en het Latijnse lux (licht). De nieuw ontwikkelde identiteit sluit in sfeer en uitstraling aan op de groepsidentiteit, maar heeft toch duidelijke eigen stijlkenmerken.

De komende jaren zal Millux de ingeslagen weg van groei doorzetten om te kunnen blijven investeren in technologie, mensen en kennis.

 

GALLERY

DISCIPLINES

Bij aanvang van uitwerking van de visuele identiteit, zijn uitvoerige gesprekken en een inkijk in de keuken vooraf gegaan. De verkregen input levert inspiratie voor de uitwerking van het concept. De conceptuitwerking omvat een weergave van huisstijl, website, beeldtaal en overige online offline uitingen.

De geschetste beeldtaal in het visuele identiteits concept vormt het uitgangspunt voor concrete uitwerking van woord- en beeldmerk in samenhang met de pay-off. En vervolgens de toepassing in huisstijl uitingen (print, interieur, exterieur). De corporate identity wordt beknopt samengevat in een huisstijlmanual. Kleur, typografie,  huisstijl elementen, iconen et cetera zijn geborgd.

Een nieuwe naam vereist inzet van communicatiekanalen om dit bekend te maken. Link Magazine, verbinder tussen technologie, markt en mens is een relevant platform voor Millux. Adverteren (link magazine combinatie met redactionele content) in dit magazine en op de website levert dan ook de gewenste resultaten.