Visual & Illustration

Voordat we iets lezen, willen we het al weten. Mensen worden steeds vaardiger in het in hoog tempo consumeren van informatie en verwachten dan ook dat u datgene wat u te vertellen heeft snel en duidelijk doet. Uiteindelijk mag er best wat te lezen zijn, maar het leeuwendeel brengt u over met ‘plaatjes’.

Het vertellen van een verhaal in beeld (of het nu een illustrate, visual, foto of animatie is), is een ambacht dat diep verankerd zit in tomas. Daar is het allemaal mee begonnen, met plaatjes-maken. Toen dat nog met stiften ging, met plakken en knippen. Door de jaren is onze techniek verfijnd en uitgebreid. Vooral het begrip van verhaalstructuren in bewegend beeld had onze groeiende belangstelling, en nog steeds.

Tomas concept & creation kan alle beelden maken (of het nu een schets is, een complexe infographic of een persoonlijk videodagboek), op de hoge kwaliteit die bij u past.

Visualiseren is realiseren

Een sterk beeld

Ook bij de ontwikkeling van ideeën staan beelden vaak centraal. De eerste krabbels prikkelen, enthousiasmeren en stimuleren. Schetsen vertellen een verhaal en kunnen als heldere briefing dienen voor verdere ontwikkelingen van illustraties in 2d of 3d. Maar ook als storyboard voor animaties of film. Tomas werkt, zoals we het al twee decennia doen, graag met de fineliner en marker om zo eerste ideeën vorm te geven.

De ideeën kunnen uitmonden in bewegend beeld – animaties of films. Maar ook 3d visuals zijn een prachtige manier om verhalende en verhelderende communicatietrajecten vorm te geven.

Schets en illustratie

Een met de hand geschetst idee laat veel tot de verbeelding over. De schets kan als uitgangspunt dienen voor verdere uitwerking in de computer, maar ook in detail worden uitgewerkt als illustratie. Deze portfolio laat een heel skala aan schetsen en illustraties zien en geven een idee van de mogelijkheden voor bijvoorbeeld storyboards, karakterontwerp, standconcept, folderconcept of productidee

0