Vincent van Gogh Shoes

OFFICIAL LAUNCH IN ANNECY – JUNE > STAY TUNED!

ENG / Almond Blossom is a remarkable painting in every way. Painted in the last months of van Gogh’s life, it was a gift for brother Theo and his wife, Jo. To adorn the wall above the parental bed. The joyful blossoms against a lively blue sky; for Vincent, it was a manifestation of new life and hope. It was painted with for that period in Vincent’s life uncharacteristic calm, elegance and devotion to detail. No wonder Vincent thought it his best work of that time.

With these shoes, you walk Vincent’s blue sky. With each step, you commemorate the hope seen in these brushstrokes and the talent that put them there.

DUTCH / Het schilderij ‘Amandelbloesem’ was een geschenk voor Vincents broer Theo en diens vrouw. Neefje Vincent Willem was juist geboren en wat mooier om te geven dan zijn meest geliefde onderwerp van dat moment: bloesemende bomen tegen een blauwe lucht. Toepasselijk ook, want voor Vincent stond dit beeld voor nieuw ontluikend leven en hoop.

Zoals we je hebben gezegd, vernoemen we hem naar jou en ik spreek de wens uit dat hij even vasthoudend en even moedig wordt als jij. – Theo van Gogh, 31 januari, 1890

U loopt op de blauwe hemel

‘Voor boven het ouderlijk bed’; want daar neemt het meesterwerk zijn kleine neefje mee in Vincent’s blik op de wereld. Het is in alle opzichten een bijzonder schilderij. Vincent vond het zijn beste werk uit die periode. Geschilderd in Saint-Rémy-de-Provence met voor Vincent ongekende rust en aandacht voor detail.

Une promenade magnifique

Na dit schilderij zou Vincent die rust niet meer vinden. Zijn geestelijke gezondheid gaat rap achteruit. ‘Amandelbloesem’ was de eerste en laatste in zijn soort. Op 29 juli 1890 overleed Vincent van Gogh.

Ik schud je stevig de hand. Ik maakte, op mezelf, een magnifieke wandeling in de wijngaard vandaag. Voor altijd de jouwe – Vincent van Gogh, 16 september 1888

Design by Tomas

Tomas wordt zijn hele leven lang geïnspireerd door het indrukwekkende werk van Vincent van Gogh. Zijn vader werd enorm gedreven door het werk van Vincent en tekende en schilderde in de sfeer van Van Gogh. In het dagelijks werk is tomas concept & creation betrokken in de creatieve uitwerking van verschillende projecten voor Van Gogh Brabant. Deze werkzaamheden inspireerde Tomas om een uniek paar Van Gogh schoenen te ontwikkelen. Met kennis van schoenproductie (De Langstraat) en in nauwe samenwerking met Van Drunen Schoenfabriek zijn de Van Gogh schoenen tot stand gekomen. Frank van den Eijnden, directeur Van Gogh Brabant (VisitBrabant) heeft de schoenen voor het eerst gepresenteerd tijdens ‘The World’s Leading Travel Trade Show‘ (ITB2017) in Berlijn. Begin juli zullen de schoenen via een officiële persmoment worden gepresenteerd.

Ambacht is een kunst

Ambachtelijk schoenmaken, Maarten en Remco leerden het van hun vader en hun grootvader. Het familiebedrijf Van Drunen Schoenfabriek maakt sinds 1913 kwaliteitsschoenen die heerlijk zitten en er perfect uitzien.

Van Drunen Schoenfabriek (Durea en Gijs Schoenen zijn hun beide labels)  zijn bekend om het enorme aanbod breedtematen. Het zijn schoenen waar je complimenten voor krijgt. Perfect in afwerking, soepel dankzij zorgvuldig geselecteerd leer.

 

Website

www.vincentvangoghshoes.com

9

Share This Post