About Tomas

Ik begon als visualiser/conceptdenker bij een bureau in Boxtel. Met de markers in de hand rolden de eventschetsen, productoplossingen en communicatie ideeën van de tekentafel. Een eigen atelier naast de studio maakte alles tastbaar. Ik tekende, en mijn collega’s produceerden de decors, meubels, prototypes die ik bedacht. Dankzij die nabijheid leerde ik veel over creativiteit in de praktijk. Ik denk dat daar mijn vaardigheid ontstond om gedurfde, sprankelende concepten te ontwerpen die even fantastisch als realistisch zijn. De studio werd uitgebreid, ik werd er art director.

Creativiteit  kreeg ik met de paplepel ingegoten. Mijn ouders benutten elke vrije minuut om te schilderen, knutselen, lino’s, beeldhouwen, tekenen et cetera. Die bevlogenheid ‘raakte’ me al jong, een creatief vak was de logische keuze.

Na 7 jaar: een nieuw avontuur. Het ondernemerschap. Samen met een compagnon bouwde ik aan een communicatiebureau met een breedheid aan disciplines in huis. Als creative director werkte ik met mijn team voor nationale en internationale klanten. We werden een belangrijke speler in de regio, groeiden met de tijd mee en breidden uit met een interactief bureau.

Zoals met veel succesvolle ondernemers – na jaren krachtig groeien drijft het ondernemerschap je een beetje af van je vak. Vandaar na 10 jaar: back to basic, hands on, aan tafel met opdrachtgevers en zelf het proces initiëren. Met nog evenveel ondernemerschap, nu niet gericht op groei in omvang, maar in kwaliteit, creativiteit en effectiviteit.

Ik fungeer doorgaans als onafhankelijke spil in communicatietrajecten. Daar waar ondersteuning nodig is op specifieke disciplines schakel ik experts uit een vertrouwd en ijzersterk netwerk in en bouw teams, afgestemd op het betreffende project. Mijn passie ligt in het werken aan strategie, conceptontwikkeling, grafische vormgeving, producten, social media en online oplossingen in de breedste zin van het woord.

Breed in mogelijkheden, gefocust op het gestelde doel. Dat is de kracht van tomas concept & creation.

2