Social Media

De snelle opeenvolging van nieuwe functionaliteiten die Web 2.0 met zich mee hebben genomen, hebben mede aan de basis gestaan van de ontwikkelingen van social media van de afgelopen jaren. Door betere en snellere technologische platforms, verbindingen en smartphones is de wereld de afgelopen jaren een stuk kleiner geworden. Social Media tools zijn de faciliterende kracht om zogenaamde user generated content op allerlei manieren te kunnen ontsluiten.

Omdat de ontwikkelingen zo jong zijn wordt er door organisaties op allerlei manieren gekeken op welke wijze social media geïntegreerd kan worden in de huidige communicatie mix. Denken, Doen en bijstellen werkt veelal het sterkste om op die basis ervaring op te doen.

Met de ontwikkeling van Social Media is een nieuw tijdperk aangebroken. Een tijdperk dat nu in de kinderschoenen staat en waarvan de mogelijkheden en gevolgen ongekend zijn.

Social Media implementeren

Met de opkomst van Social Media heeft de invulling van de communicatiemix een nieuwe wending gekregen. Doordat de ‘social channels’ volwassener zijn geworden kunnen deze steeds beter worden toegepast in de marketingstrategie. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfspagina op Facebook, de LinkedIn profielpagina, nieuwsgroepen of de mogelijkheid om een eigen YouTube kanaal te kunnen lanceren.

tomas werkt voor veel relaties mee aan de bouw van de social media kanalen, de invulling van content voor deze kanalen en de strategie om de social media goed in te zetten en te beheren.

0