Van Gogh Monumenten in Brabant

Van Gogh Monumenten in Brabant

Maar liefst 39 locaties in Brabant hebben een officiële status als Van Gogh Monument. Negen gemeenten, drie erfgoedorganisaties, de Provincie Noord-Brabant en Stichting Van Gogh Brabant hebben daartoe op 30 oktober het Convenant Van Gogh Monumenten ondertekend. Hiermee onderschrijven zij de bijzondere status van de locaties.

Het verhaal van Vincent van Gogh is in Brabant nog tastbaar aanwezig. Voor veel Van Goghliefhebbers over de hele wereld is dit verhaal een bron van inspiratie. Niet alleen zijn werk, maar ook de plekken waar Van Gogh heeft gewerkt en gewoond, trekken meer en meer bezoekers. Voor het behoud van deze bijzondere locaties is breed draagvlak nodig.

De Provincie Noord-Brabant ondersteunt de activiteiten van Van Gogh Brabant om niet alleen de bekendheid van de Van Gogh te stimuleren maar ook om het waardevolle erfgoed te kunnen behouden voor komende generaties.

Monumenten boek, convenant en schild

De betrokken partners ondertekenden het Convenant Van Gogh Monumenten document. Daarbij werd het 168 pagina’s tellend boekwerk toegevoegd met een compleet overzicht van de monumenten, inclusief een uitvouwbare overzichtskaart. Tot slot werd door Bert van der Els (Voorzitter Van Gogh Brabant) en gedeputeerde Henri Swinkels het muurschild onthuld.

 

Ondertekening Convenant Van Gogh monumenten 30 oktober 2017

 

Bekijk hier de documenten

> Van Gogh Monumenten in Brabant

> Van Gogh Monumenten overzichtskaart

 

 

0

Share This Post