De Slag om de Schelde

Liberationroute_europe_RGBWat gebeurde er tijdens de bevrijdingsdagen in het najaar van 1944? Bij de objecten van Liberation Route Europe valt dat te beluisteren en te bekijken.
De haven van Antwerpen was voor de geallieerden van groot strategisch belang. Ze konden die pas in gebruik nemen als ook de oevers van de Schelde en de toegangswegen daarheen vrij waren van Duitse troepen. Daardoor woedde bij De Slag om de Schelde de oorlog in al zijn verschrikkingen. Met alle gevolgen voor militairen en burgers.

Informatiezuilen

Op korte termijn zullen er in West- en Midden-Brabant informatiezuilen de bijzondere plekken in het landschap markeren. Locaties met een verhaal worden in beeld gebracht via de bijpassende app en Layar. De zuilen zijn voorzien van luisterverhalen die door middel van een draaiwiel geactiveerd en beluisterd kunnen worden.

Liberation Route Europe

Liberation Route Europe is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die belangrijke mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de westelijke geallieerden vanaf Zuid-Engeland naar de stranden van Normandië, de Belgische Ardennen, Brabant, Arnhem, Nijmegen, het Hürtgenwald en Berlijn. De route gaat verder naar de Poolse stad Gdańsk, waar bijna twee generaties later een democratische revolutie op gang kwam om de afscheiding van Europa op te heffen.

tomas concept & creation werkt samen en in opdracht met De Romeinen en VisitBrabant aan de creatieve realisatie van dit project.

Klik hier voor de flyer van West Brabant.

Klik hier voor de flyer van Woensdrecht.

1

Share This Post