Concepting

Het vermarkten van diensten, producten of mensen heeft de afgelopen jaren een compleet nieuwe wending gekregen. De gefundeerde marketingregels worden steeds minder toegepast. Imago en gedachtegoed worden steeds relevanter. Niet de markt maar het concept vormt het uitgangspunt. De boodschap richt zich meer naar de klant en wat voor hem of haar de toegevoegde waarde is. Echtheid, naturel, eerlijk en betrokkenheid zijn kernwoorden die er nu toe doen. Op basis hiervan worden beslissingen genomen. Daarbij vormen duurzame, maatschappelijke, ecologische en sociale aspecten ene belangrijke aanvullende of onderbouwende rol. Op het gebied van Social media is deze trend duidelijk zichtbaar. Daar spelen al deze aspecten een belangrijke rol.
tomas concept & creation kan zich prima vinden in deze ontwikkeling en voelt zich daar comfortabel bij. Uit ervaring blijkt dat juist op gevoel en met een grote mate van betrokkenheid de mooiste en beste ideeën vorm krijgen.

Een idee ontstaat uit de gedachte dat nog geen realiteit is geworden. De idee, het gedachtegoed en het imago vormen de basis voor een creatieve uitwerking.

Concepting in de praktijk

tomas werkt graag met korte lijnen. Op basis van allerlei informatie uit een organisatie en een goed gesprek kan er al een basis gelegd worden om te kunnen starten met de ontwikkeling van een concept. Informatie van productmanagers, gebruikers, ontwikkelaars, marcom of directie voegt waarde toe aan de ontwikkeling van een idee, afgestemd op de wensen, eisen en uitgangspunten. tomas laat zich graag inspireren door de bevlogenheid van mensen die dicht bij het product, dienst of de organisatie staan. Dit werkt prikkelend, stimulerend en vormt vaak ene prachtige basis om mee aan de slag te gaan.

Tijdens de briefing, een rondleiding of een ‘hands-on moment’ ontstaan vaak de eerste gedachtespinsels die op kantoor verder vorm krijgen.

0