Fiets door de wereld van Vincent van Gogh

Fiets door de wereld van Vincent van Gogh

Van Gogh Brabant BrochureFiets door het Brabantse land waar Van Gogh leefde en werkte, het land dat hem inspireerde en dat hij in zijn hart sloot. Treed in zijn voetsporen en geniet van die plekken die van grote invloed waren op het oeuvre van deze wereldberoemdekunstenaar.

Het Brabantse leven en landschap vormen de basis van het werk van Vincent van Gogh (1853-1890). Zijn liefde voor de eenvoudige mens, de natuur en het boerenland; het begon allemaal in deze prachtige provincie.

Het Brabantse verhaal van Van Gogh
De nieuwe fietsroute bestaat uit een tocht van 335 km, verdeeld in vijf unieke routes. Het is een van de eerste themaroutes die gekoppeld is aan de bekende fietsknooppunten. De route voert door typische Van Gogh plaatsen in Zundert, Tilburg, Etten, Nuenen en ‘s-Hertogenbosch, die tevens als vertrekpunt dienen. Daarnaast doet de route plaatsen aan als Zevenbergen, Breda, Ulvenhout, Alphen-Chaam, Oisterwijk, Helvoirt, Vught, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Liempde, Best, Son en Breugel, Lieshout, Eindhoven, Middelbeers, Goirle en Baarle-Nassau.

Uniformiteit in bewegwijzering
De route laat de fietsers niet alleen genieten van Van Gogh maar ook van het mooie Brabantse coulissenlandschap. De fietsroute is uitgezet volgens het bestaande fietsknooppuntennetwerk en is aangegeven met aparte en duidelijk herkenbare Van Gogh routebordjes.

Ontwikkeling Brochure
tomas ontwikkelde in samenwerking met De Romeinen in Liempde en in opdracht van het Vrijetijdshuis Brabant een brochure waarin de fietsroute met bezienswaardigheden worden uitgelicht.

 

0

Share This Post