Een positieve flow!

Een positieve flow!

Een positieve flow!

Samen werken aan samenwerken

GruyterfabriekHet bruist in De Gruyter Fabriek. Bewoners vinden elkaar steeds makkelijker in het prachtig gerenoveerde gebouw. De inspanningen om een industriële fabriek om te toveren tot een gerieflijke inspirerende locatie voor creatieve MKB-bedrijven werpt zijn vruchten af. De sfeer in het gebouw is gemoedelijk, mensen groeten elkaar en leren elkaar steeds beter kennen. En ook de transparantie in het gebouw draagt bij aan deze positieve ontwikkeling. De functie van een gebouw komt goed tot leven door actieve gebruikers; en dat zijn er inmiddels al velen.

De juiste timing

De huidige maatschappij vindt zichzelf opnieuw uit. We leven in de nieuwe -economische- realiteit. Oude businessmodellen zijn niet meer toepasbaar. Om de razendsnelle veranderingen bij te benen wordt flexibiliteit, aanpassingsvermogen en een nieuwe mind-set verwacht van ondernemend Nederland. Kleine organisaties en zelfstandigen, zoals gevestigd in De Gruyter Fabriek, benutten deze kansen. Het concept van de creatieve hub in Den Bosch blijkt precies op het juiste moment te komen.

Tomas Snels is met zijn multidisciplinaire communicatiebureau ‘tomas concept & creation’ sinds december 2011 gevestigd in De Gruyter Fabriek en bestuurslid van ODGF. Het interactie-bureau werkt voor nationale en internationale klanten aan cross-mediale communicatieprojecten. www.tomasconceptcreation.com

Samen werken aan samenwerken

In De Gruyter Fabriek werken bewoners samen. De interactie-economie, netwerken van bedrijven die producten en diensten leveren, krijgt handen en voeten. Het is een dynamisch proces met als start community vergaderingen in het hele gebouw. Voortvloeiend uit deze bijeenkomsten ontstond de Ondernemersvereniging De Gruyter Fabriek (ODGF). Vanuit ODGF vormen betrokken bewoners commissies. Zij bijten zich vast in thema’s als de buitenruimte, communicatie, events of binnenruimte. Door deze werkwijze, waarbij er een collectief doel voor ogen staat, werken teams met een veelzijdigheid aan disciplines samen en krijgen bewoners een goed beeld van elkaars kunnen. Deze eerste hoofdaders – samenwerken, aanpakken en ondernemen – leiden tot nieuwe vertakkingen waar initiatieven en kennismakingen tot stand komen. Co-creatie, waaruit innovatieve processen tot stand komen; kennisdeling; en onderling projecten gunnen.

Een positieve flow

De huidige ontwikkelingen in De Gruyter Fabriek zijn een weerspiegeling van de maatschappij, waarbij ondernemingen uitgaan van eigen kracht, toegevoegde waarde leveren aan elkaar en de relevantie zien in samenwerking. Deze positieve flow zal als een accelerator werken voor de komende jaren waarbij De Gruyter Fabriek werkt, inspireert, creëert, activeert en leeft!

Tomas Snels

tomas concept & creation De Gruyter Fabriek, Gebouw 1000 – ruimte 1102

BIM Jij & ik nieuwsbriefDeze column is opgenomen in de nieuwsbrief ‘BIM Jij & ik’ van BIM vastgoed.

Foto: Frank van Delft photography

1

Share This Post